Private label üretimde hangi markalar öne çıkıyor?

Tuana

Kurumsal Şirket
Türkiye’de private label (markasız üretim yapıp yurt dışına marka adına gönderme) işi ciddi büyümüş durumda. Özellikle ASOS, Zalando ve Boohoo gibi platformların Türkiye’den üretim yaptırdığı sıkça konuşuluyor. Duyduğum kadarıyla bu sistemde üretici direkt kendi markasını basmıyor, karşı tarafın markasıyla çıkıyor ürünler ve hacim yüksek oluyor. Ama işin içinde ciddi fiyat baskısı ve hızlı teslim beklentisi de var deniyor. Bu tarz markalarla çalışanlar süreçte en çok neye dikkat ediyor? Numune süreci ne kadar kritik? Sürekli iş almak için koleksiyon mu sunmak gerekiyor yoksa sadece üretim yeterli mi? Özellikle bu işe yeni girmek isteyen biri için en gerçekçi yol ne olur?

Private label tarafında en kritik konu güven. İlk siparişi almak zor ama aldıktan sonra devamı geliyor genelde. Numune işi burada aşırı önemli, çünkü seni onunla değerlendiriyorlar. Koleksiyon sunan üreticiler bir adım öne çıkıyor, sadece dikim yapan çok firma var zaten. Bir de bu markalar sürekli fiyat kırmaya çalışıyor, o yüzden maliyeti iyi hesaplamayan zarar edebiliyor.

Geri