1. Kalite ve 2. Kalite Ürün Farkı Nasıl Anlaşılır?

Textile10

Kurumsal Şirket
Tekstil sektöründe sık duyulan kavramlardan biri 1. kalite ve 2. kalite ürün ayrımıdır. Bu sınıflandırma genellikle üretim sürecindeki kalite kontrol aşamasında belirlenir ve ürünün satış kanalını doğrudan etkiler.

1. kalite ürün, üretim ve kalite kontrol süreçlerinden sorunsuz geçen ürünleri ifade eder. Kumaşta hata yoktur, dikişler düzgündür ve ölçüler üretim standartlarına tam olarak uyar. Bu ürünler genellikle mağaza satışına veya ihracata gönderilir.

2. kalite ürün ise küçük kusurlar barındıran fakat kullanılabilir durumda olan ürünlerdir. Örneğin dikiş kayması, küçük leke, renk tonunda fark veya ölçüde birkaç santimetrelik sapma gibi durumlar görülebilir. Bu ürünler çoğu zaman outlet satışlarında veya stok ürün piyasasında değerlendirilir.

Bazı üreticiler ayrıca 3. kalite olarak adlandırılan ürünleri de ayırır. Bu ürünlerde hata daha belirgindir ve genellikle düşük fiyatlı toplu satışlarda yer alır.

Ticaret yaparken kalite sınıfını net şekilde öğrenmek önemlidir. Çünkü aynı model ürün farklı kalite sınıfında olduğunda fiyat ve satış kanalı ciddi şekilde değişebilir.

Geri